PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LOCUINȚE INUNDATE ÎN ARGEȘ ȘI DÂMBOVIȚA

LOCUINȚE INUNDATE ÎN ARGEȘ ȘI DÂMBOVIȚA

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

A plouat torențial miercuri în mai multe județe. Avertizările meteorologilor s-au adeverit și în Argeș, Prahova și Dâmbovița zeci de locuințe și case au fost inundate. Episodul vine după cel de la sfârșit de săptămână care a făcut ravagii în sud-muntenia. Pompierii au intervenit continuu cu motopompele pentru a scoate apa din gospodării. Pentru județul Argeș hidrologii au emis și un cod roșu de inundații cu depășiri ale COTELOR DE PERICOL.
Județul Argeș s-a aflat sub cod portocaliu de ploi torențiale și instabilitate atmosferică. Aici hidrologii au emis și un cod roșu de inundații, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL. Pompierii au intervenit în zeci de gospodării și case din opt localități: Albota, Poiana Lacului, Vedea, Costești, Rociu, Babana, Buzoiești, Lunca Corbului.
Probleme au fost și în judeţul Dâmboviţa. În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele ore, mai multe gospodării din oraşul Răcari şi comuna Cojasca au fost inundate, necesitând intervenţia subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmbovița pentru evacuarea apei din acestea. Mai multe echipaje s-au deplasat în zonă cu motopompele. ANM a actualizat avertizarea meteorologică. Județele Dâmbovița, Argeș și Prahova sunt sub cod portocaliu. Aici va continua să plouă, temporar abundent și se vor acumula cantități de apă de 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe