PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Mai darnici ca in 2013

Mai darnici ca in 2013

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

In urma cu aproximativ un an, la Consiliul Local Municipal Targoviste, se declansase un adevarat razboi al bugetului. Subiectul controversat il reprezentau banii alocati pentru doua dintre institutiile subordonate acestui for: Teatrul Municipal Targoviste si Clubul Sportiv Municipal Targoviste, ale caror bugete erau micsorate substantial. La momentul votarii bugetului pentru 2014 cele doua institutii, ameneninatate chiar cu disparitia, in 2013, conform spuselor de la acea vreme, nu au mai fost deloc un subiect de divergenta intre consilierii locali.

Daca in 2013 bugetul Targovistei a fost votat abia in debutul lunii aprilie anul acesta bugetul a putut fi adoptat cu mult mai devreme, mai precis in penultima zi a lunii ianuarie. Si, aceasta nu este nicidecum cea mai importanta diferenta intre cele doua bugete, cel putin in cea ce priveste primaria Targoviste.Controversele dintre consilierii locali, din urma cu un an, par acum sa nu fi existat niciodata. Daca in 2013 bugetele a doua institutii TMT si CSM erau practic injumatatite de catre consilierii locali apartrinand majoritatii anul acesta cele doua institutii au primit exact cat au cerut.O analiza cifrica ne arata ca.

Buget comparativ 2013/2014

2013                                                               2014

TMT- aprox.2,5 milioane lei                                        3,190 milioane lei

CSM – aproximativ 2,4 milioane lei                           4,410 milioane lei

Revenind la anul 2013 de remarcat este si faptul ca cele doua institutii au primit ulterior alocari finanaciare suplimentare, prin mai multe suplimentari de buget, in cursul anului. La CSM Targoviste ajungandu-se, la finalul anului, la un buget total de aproximativ 9 milioane lei mai mult decat dublu solicitarii initiale, care fusese de 4,2 milioane de lei. La fel si in cazul TMT suplimentarile de buget au adus bani in plus fata de alocarile initiale, doar in luna decembrie institutia primind 260.000 de lei pentru derulare de actiuni specifice sezonului sarbatorilor de iarna.De remarcat este ca incepand din 2014 TMT va fi subventionat integral de la bugetul local, dupa cum se precizeaza in proiectul de buget, asat insemnand ca orice alt venit al institutiei, insemnand vanzare de bilete si inchirieri, atat ale salilor cat si de materiale urmand a intra in conturile Primariei Targoviste si evident aceste actiuni ,cel mai probabil, urmand a fi facute doar cu acordul reprezentantilor autoritatii locale.

Redcator: Horia Marin

Imagine: Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe