PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MAI PUȚINE FRUCTE PE TARABE – VIDEO

MAI PUȚINE FRUCTE PE TARABE – VIDEO

de admin
26 vizualizări

Primele fructe ale verii, ciresele si visinele, vor disparea de pe tarabe, la fel de repede cum au aparut! Ploile si grindina din ultima perioada au afectat livezile, iar producatorii spun ca fructele s-a stricat inainte de a fi culease. Desi marfa in piete este mai putina, preturile nu au crescut inca, pentru ca marfa nu poate fi tinuta decat o zi pe taraba. Decat sa arunce ciresele si visinele la gunoi, comerciantii prefera sa mai lase din pret. Dezastrul va fi total in toamna, avertizeaza acestia, pentru ca nu vor fi fructe deloc.
Producatorii se plang ca livezile le-au fost distruse de ploile si grindina, cazute in ultima perioada. Acest barbat vine la Piata 1 Mai din Targoviste, de la Voinesti, zona cunoscuta pentru cultivarea pomilor fructiferi. Anul acesta se plange ca productia este la un sfert din cantitatea de anul trecut. Nici nu a apucat sa culeaga visinele si ciresele, pentru ca s-au stricat.
Asa a ajuns sa vina cu marfa mai putina in piata. Nu a ridicat insa pretul, pentru ca fructele nu au aceeasi calitate ca si anul trecut. Clientii stramba din nas cand vad ciresele crapate, iar el nu poate sa le tina mai mult de o zi, pentru ca altfel risca sa arunce tot la gunoi. Oricum, povesteste si-a luat gandul de la profit in acest an.
Clientii care vor sa manance pe saturate primele fructe ale verii, romanesti, trebuie sa se grabeasca, pentru ca in scurt timp, marfa, si asa putina, va disparea de pe tarabe.
In toamna va fi si mai rau, pentru ca nu vor fi nici mere sau prune, se plang producatorii.
Un kilogram de cirese se vinde in pietele din Targoviste cu un pret care variaza intre 6 lei si 50 de bani si 10 lei, in timp ce un kilogram de visine se gaseste si la cinci lei.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

https://www.youtube.com/watch?v=gERwINpGZ5k

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe