PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » „MARATHON 7500”, LA FINAL – VIDEO

„MARATHON 7500”, LA FINAL – VIDEO

de Andrei Oprescu
37 vizualizări

Cel mai dificil concurs desfasurat in zona montana a tarii noastre, „Marathon 7500” a ajuns la final. Concurentii au castigat lupta cu muntele, insa marii invingatori sunt Gheorghe Blajiu si Pepi Tilea, care au obtinut cel mai bun timp: au strabatut traseul de 90 de km in numai 19 ore si 17 minute. Unul dintre castigatori are o poveste de viata impresionanta. Gheorghe Blajiu, din Rasnov, de profesie executor judecatoresc, a fost diagnosticat in urma cu patru ani cu probleme la inima. Medicii i-au recomandat sa alerge. Atunci a inceput sa participe la astfel de competitii. In Montblanc, a fugit 23 de ore intr-un ultramaraton.

Desi startul, sosirea si cea mai mare parte a traseului sunt pe teritoriul Dambovitei, un singur echipaj din judetul nostru a participat la competie. Marius Popescu si Geo Badea, membrii Salvamont Dambovita, s-au clasat pe locul 16 din 46. Au reusit sa parcurga traseul in 28 de ore si 34 de minute, obtinand astfel cel mai bun rezultat pentru un echipaj dambovitean la acest concurs.

Organizat de Clubul pentru Protectia Naturii si Turism Brasov, editia din acest an a competitiei „Marathon 7500” a reunit la linia de start un numar record de concurenti, aproximativ 450.

MDI TV a fost si in acest an partener media al concursului “Marathon 7500”. Colegul nostru Marius Popescu va invita sa urmariti o editie speciala dedicata acestui concurs in emisiunea “Carpe Diem”, vineri de la ora 21.00.

ECHIPA: Madalina Zabava / Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe