PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MARS IMPOTRIVA VIOLENTEI – VIDEO

MARS IMPOTRIVA VIOLENTEI – VIDEO

de Andrei Oprescu
14 vizualizări

Aproape 500 de targovisteni au protestat astazi in strada, impotriva unui fenomen care a luat amploare in ultimii ani: violenta domestica. Actiunea a fost organizata de Primaria Targoviste si a avut rolul de a trage un semnal de alarma, de a-i convinge pe trecatori ca violenta naste numai…violenta! Angajati ai centrelor sociale, voluntari ai Crucii Rosii si tineri au marsaluit prin centrul Targovistei si au impartit flori trecatorilor.  Actiunea a fost organizata pentru a marca Ziua Internationala de Lupta impotriva Violentei Domestice.

Potrivit statisticilor oficiale, in Romania sunt peste 1 milion de persoane agresate verbal, fizic si psihic. Din pacate, insa, doar unu la suta dintre victime reclama abuzurile. In cele mai multe cazuri, este vorba despre femei, care indura umilinte si batai zeci de ani. De suferit au si copiii, pentru ca ei sunt martorii suferintei mamei. Autoritatile din Targoviste vor sa aduca o schimbare prin marsul impotriva violenta domestice, sa ii convinga pe oameni ca violenta nu reprezinta niciodata o solutie, iar victimele trebuie sa aiba curaj sa isi reclame agresorii.

Desi legea in domeniu a fost schimbata, victimele se tem si acum sa isi reclame agresorii, desi poate cere instantei de judecata un ordin de restrictie prin care acesta sa fie evacuat din locuinta comuna. Daca agresorul nu respecta ordinul, ajunge in arest.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Radu Constantinescu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe