PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MASA DE PASTE, PE DATORIE

MASA DE PASTE, PE DATORIE

de admin
8 vizualizări

Batranii au stat la coada astazi la ghiseele Casei de Ajutor Reciproc „Omenia” din Targoviste, pentru a cere bani cu imprumut. Cu pensiile primite de la stat, dupa o viata intreaga de munca, nu isi permit sa puna pe masa de Paste nici macar un cozonac, de aceea sunt nevoiti sa se imprumute. A fost ultima zi de lucru pentru angajatii institutiei, care intra in vacanta de sarbatori, dar programul a fost prelungit, astfel incat niciun varstnic sa nu plece de aici cu mana goala.

http://www.youtube.com/watch?v=_YTxdoqI-kY

Un cozonac, acesta era primul lucru pe care dorea sa si-l cumpere o batrana vaduva din banii primiti de la CAR. Pana acum, nu si-a permis sa scoata din buzunar nici macar 10 lei. Peste 230 de batrani ramasi singuri au fost ajutati de C.A.R. Targoviste cu suma de 50 de lei, de Paste. Nu este o suma mare, dar pentru batranii cu venituri mici, orice banut conteaza. Isi vor cumpara si o bucatica de carne pentru masa de sarbatori, dar de pui, pentru ca este mai ieftina. Cei care nu au primit nici macar acest ajutor, au facut coada la ghiseu pentru a cere un imprumut, inainte de Paste.

Tot pentru a veni in sprijinul varstnicilor, C.A.R. Targoviste a mai dat ajutoare financiare de cate 50 de lei pentru 100 de pensionari, membri vechi ai institutiei sau a achitat jumatate din pretul medicamentelor pentru cei bolnavi.
Angajatii C.A.R.-ului targovistean au fost nevoiti sa lucreze peste program, pentru a face fata tuturor solicitarilor. Au tinut ca toti batranii sa isi primeasca banii, pentru a avea o masa decenta, de sarbatori.

ECHIPA: Madalina Zabava/ Eduard Leasa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe