PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MASCAȚII, ÎN ,,VIZITĂ’’ LA VĂRĂȘTI – VIDEO

MASCAȚII, ÎN ,,VIZITĂ’’ LA VĂRĂȘTI – VIDEO

de admin
63 vizualizări

Primarul din Varasti, Vasile Preda, impreuna cu mai multe persoane din anturajul sau au fost audiate marti de procurori la sediul Parchetului din Giurgiu, dupa ce au fost facute perchezitii in mai multe locatii din comuna. De la sediul primariei au fost ridicate mai multe documente in vederea efectuarii cercetarilor. Actiunea a vizat destructurarea unei grupari infractionale specializata ininselaciune, abuz in serviciu, fals si uz de fals. Prejudiciul se ridica la suma de 700.000 de euro.

Procurorii DIICOT Giurgiu impreuna cu politisti de la Comabaterea Criminalitatii Organizate Bucuresti Giurgiu au efectuat 6 perchezitii domiciliare in acest caz. Potrivit unui comunicat de presa al DIICOT, in cauza exista suspiciunea ca, membrii grupului infractional, in exercitarea atributiilor de serviciu, au falsificat mai multe inscrisuri oficiale, cu prilejul incheierii acestora si le-au folosit sau le-au incredintat altor persoane spre folosire, in scopul inducerii in eroare mai multor persoane.

Aceştia, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au „selectat” aproximativ 70 de persoane îndreptăţite să  fie împroprietărite, conform Legii fondului funciar şi care  se aflau  în situaţii speciale (vârstă înaintată, stare de sănătate precară, stare materială precară, domiciliul în altă localitate, etc.), pe care le-au indus în eroare şi le-au determinat să semneze procese – verbale de punere în posesie pe anumite terenuri (în unele cazuri semnăturile au fost falsificate), fără ca acestea să cunoască amplasamentul real, având convingerea că sunt situate în locuri îndepărtate sau greu accesibile.

Comunicat de presă DIICOT

Ulterior, la „sugestia” functionarilor din primarie sau a celorlalte persoane ce fac parte din grupul infractional, persoanele indreptatite imputerniceau unul dintre membrii gruparii sa vânda terenurile in cauza, fara ca actele sa intre vreodata in posesia proprietarului de drept. Terenurile erau ulterior instrainate de catre membrii gruparii la preturi ridicate din care remiteau proprietarilor doar o suma modica. Prejudiciul cauzat este de 700 000 euro.

 

SURSA opiniagiurgiu.ro

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe