PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MASURI DE CRIZA, LA SPITALUL JUDETEAN

MASURI DE CRIZA, LA SPITALUL JUDETEAN

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Problemele din sistemul sanitar devin parca tot mai greu de rezolvat. Pe langa lipsa personalului medical, acum banii sunt din nou o problema. De pilda, Spitalul Judetean de Urgenta din Targoviste nu reuseste sa supravietuiasca pana la finele anului cu bugetul pe care il are. Conducerea Casei de Asigurari de Sanatate sustine ca sumele vor asigura necesarul pana cel tarziu la finele acestei luni, dupa care toata speranta ramane in rectificarea bugetara, ce ar trebui sa se faca in luna octombrie.

Pentru ca banii insuficienti sunt o problema pentru toate spitalele din tara, Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au cerut directorilor DSP si managerilor de spitale un plan de incadrare in bugetul pe 2013, atat cat a mai ramas din acest an. La Targoviste, prima masura luata de conducere a fost sa solicite CJAS posibilitati de suplimentare a tarifelor la spitalizarea pe cronici, in contextul in care ar fi cea mai importanta unitate sanitara si cu adresabilitate crescuta. De asemenea, se urmareste majorarea tarifelor pentru serviciile medicale la cerere si se incearca o rationalizare a consumurilor pe fiecare sectie in parte. Vor fi responsabilizati sefii de sectie si vor fi emise norme de consum.

Cu toate aceste masuri ce vor fi luate, banii tot nu vor ajunge unitatii medicale pana la finele anului. Asa ca singura solutie ar fi o noua rectificare bugetara, ce este asteptata pentru luna octombrie.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe