PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MĂSURI IMPOSIBILE ÎN AGRICULTURĂ – VIDEO

MĂSURI IMPOSIBILE ÎN AGRICULTURĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Prea putini bani, putin probabil ca se va realiza! Acestea sunt raspunsurile reprezentantilor Asociatiei de Pomicultori din Dambovita la noile masuri aduse in discutie in Planul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020. Pomicultorii sunt nemultumiti de suma alocata pentru acest sector si nu dau semne ca si-ar dori asocierea in vederea obtinerii unui sprijin mai mare si a valorificarii productiei.

In cadrul celei mai recente conferinte a Directiei Agricole Dambovita au fost prezentate masurile vizate de Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 printre care si sectorul pomicol precum si sumele alocate. Una dintre propunerile Ministrului Agriculturii este de incurajare a micilor producatori de a se asocia pentru obtinerea sprijinului.

Ion Oprea, directorul Camerei Agricole Judeţene şi preşedintele Asociaţiei Pomicultorilor Dâmboviţeni a declarat că micii producători, în special din pomicultură, nu îşi doresc asocierea, asta pentru ca, unirea nu le va aduce nicidecum profit, ci pierderi.

O alta nemultumire a pomicultorilor damboviteni legata de noile masuri priveste suma alocata pentru acest sector, mult mai mica decat cea preconizata de agricultori si necesara pentru dezvoltarea pomiculturii.

Echipa: Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe