PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MĂSURI PENTRU LIMITAREA EXTINDERII PESTEI PORCINE AFRICANE

MĂSURI PENTRU LIMITAREA EXTINDERII PESTEI PORCINE AFRICANE

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Situația este îngrijorătoare în Ialomița. Până în momentul de față, pesta porcină africană a fost confirmată în trei localități din județ. La Giurgeni au fost sacrificați toți porcii din gospodăriilepopulației, iar la Luciu și Gura Ialomiței vor fi ucise preventiv peste 1.000 de animale. Între timp, oamenii au tăiat o parte din porcii care urmau să fie sacrificați, fapt ce complică și mai mult situația pentru că virusul nu dispare prin prepararea cărnii.

Au fost întocmite liste pentru despăgubiri și se așteaptă alocarea banilor de la Guvern. Chiar și așa, localnicii sunt îngroziți că rămân fără animale și nu mai au cu ce se hrăni. Se tem și că nu vor mai primi niciun fel de despăgubire din partea autorităților.

La nivelul fiecărei localități a fost declanșată o amplă campanie de informare a populației despre virusul care omoară porcii domestici și sălbatici.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe