PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » “MICA RELAXARE”: LITORALUL, DESCHIS DE PAȘTI

„MICA RELAXARE”: LITORALUL, DESCHIS DE PAȘTI

de Andrei Oprescu
55 vizualizări

Prelungirea stării de alertă în România a venit și cu o serie de măsuri noi, menite să relaxeze atmosfera în perioada sărbătorilor Pascale și odată cu deschiderea sezonului pe litoralul românesc. Printre deciziile adoptate de Guvern în ultima ședință se numără:

MĂSURI ÎN PREAJMA SĂRBĂTORILOR

– Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei va fi permisă, în perioada 1 mai-2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (noaptea de Înviere), pentru participarea la slujbele religioase.

– În zilele de 23 aprilie 2021 și 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5.00-20.00. Între orele 20.00-5.00, operatorii economici pot desfășura doar activitate de livrare la domiciliu.

-Structurile turistice din stațiunile de pe Litoralul Mării Negre își vor putea desfășura activitatea cu cel mult 70% din capacitatea maximă de cazare, cu respectarea normelor de protecție sanitară pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Toate celelalte măsuri de protecție sanitară sunt menținute pe perioada stării de alertă, în scopul protejării sănătății populației și al prevenirii răspândirii virusului. Turiștii care vor petrece weekendul de 1 mai și Paște pe litoral trebuie să respecte regulile impuse: purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile publice, evitarea aglomerației în magazine și terase, evitarea deplasării fără motiv după ora 20.00. Hotelurile sunt pregătite să-i primească, iar pachetele turistice au fost deja vândute la agenții.

Un studiu realizat de o agenție de turism în privința comportamentului turiștilor români arată că stațiunile preferate de cei care aleg litoralul românesc au fost:

STAȚIUNI PREFERATE DE TURIȘTII ROMÂNI

sursa: IRI Travel

Mamaia – 25%

Eforie – 12%

Jupiter – 15%

Vama Veche – 9%

Neptun – 10%

Venus – 14%

În privința serviciilor pentru care au optat turiștii:

REGIM DE MASĂ ALES DE TURIȘTI

sursa: IRI Travel

Mic dejun – 36%

All inclusive – 28%

Demipensiune – 14%

Pensiune completă – 13%

Fără masă – 9 %

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe