PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MIEI DA, CLIENȚI BA! – VIDEO

MIEI DA, CLIENȚI BA! – VIDEO

de admin
1 vizualizări

Mieii au invadat pietele, in saptamana dinaintea Pastelui, dar si internetul! Ciobanii isi vand mieii in pietele din Targoviste cu 25 lei de kilogramul, in timp ce pe site-uri, preturile sunt mai mici cu 5 lei. Cu toate acestea, clientii se lasa asteptati. Cei mai multi nu isi permit sa cumpere decat doua trei kilograme de carne de miel si asta nu pentru ca preturile ar fi crescut in comparatie cu anul trecut, ci din cauza veniturilor prea mici. Cu toate acestea vor sa respecte traditia de Paste si se cauta de bani prin buzunare, pentru a cumpara macar o bucatica.
Acest cioban a venit sa isi vanda mieii in Piarta 1 mai din Targoviste, ca in fiecare an. Desi pretul este acceptabil, spune el, clientii intarzie sa apara.
La inceputul acestei saptamani, cei mai multi clienti nu au cumparat mai mult de doua-trei kilograme de carne de miel, mai mult pentru a respecta traditia. Altii vor opta in acest an pentru o carne mai ieftina, de exemplu de pui.
Mieii au invadat si internetul. Ciobanii isi vand mieii in mediul virtual la un pret putin mai mic: 10 lei in viu sau 19,5 lei taiat. Cert este ca anul acesta este ultimul an cand mieii mai pot fi sacrificati in spatii temporar amenajate, chiar daca autorizate sanitar veterinar.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe