PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MIEI DE PAȘTE, CU DEROGARE EUROPEANĂ – VIDEO

MIEI DE PAȘTE, CU DEROGARE EUROPEANĂ – VIDEO

de admin
15 vizualizări

Unde e traditie, nu e tocmeala! Si anul acesta vom putea cumpara miei de Paste direct de la fermieri. Ciobanii isi vor putea sacrifica mieii in spatii amenajate temporar si autorizate sanitar dupa ce Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara a obtinut o noua derogare de la normele europene care nu permit taierea animalelor decat in abatoare autorizate. Derogarile restrictioneaza totusi intervalul de sacrificare a mieilor la 9 zile. Totodata in perioada urmatoare se vor intensifica si controalele politistilor si inspectorilor sanitari in piete si targuri.
Convinşi că românul va sacrifica mieii tot după metodele tradiţionale, reprezentantii ANSVSA au obtinut din nou o derogare din partea instituţiilor europene, ca de Paşti să mâncăm miel tăiat. Astfel, in perioada de dinainte de sarbatorile Pascale vor fi amenajate spatii temporare unde se vor sacrifica miei pe langa abatoarele autorizate. Spre deosebire de un abator, animalele sacrificate în aceste spaţii nu vor putea fi vândute în unităţile de alimentaţie publică.
In perioada de dinainte de Paste se vor inmulti vizitele inspectorilor sanitar impreuna cu oamenii legii in piete, targuri si magazine pentru a verifica modul de producere, depozitare, transport si comercializare a carnii de miel.
Cei care nu vor respecta normele sanitar-veterinare pentru sacrificarea mielor de Paste si vanzarea carnii sau vor taia animalele in alte spatii decat cele autorizate risca amenzi usturatoare de la 2000 la 4000 de lei.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe