PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MIEREA, TOT MAI PUŢINĂ ŞI TOT MAI SCUMPĂ

MIEREA, TOT MAI PUŢINĂ ŞI TOT MAI SCUMPĂ

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

An negru pentru apicultori! Schimbările climatice, frigul şi ploile abundente au scăzut producţia de miere. Albinele nu au avut ce să mănânce, iar la salcâm nu au produs nimic. În prezent sunt tot în repaos, din cauza precipitaţiilor care persistă. Mai mult decât atât, apicultorii se plâng că au pierdut foarte multe familii de albine. Toate aceste probleme generează un singur lucru, majorarea preţurilor.

În repaos sunt de câteva luni. Albinele nu au putut produce miere, atunci când salcâmul a fost înflorit, din cauza vremii capricioase.

Apicultorii nici nu se mai gândesc la producţia de miere. Domnul Veronel are peste 60 de stupi pentru care şi-a sacrificat producţia de miere de salcâm de anul trecut.

Apicultorii sunt convinşi că mierea de salcâm va fi din ce în ce mai greu de găsit şi cu siguranţă preţurile vor creşte considerabil.

Dacă la începutul anului mierea era considerată un produs de lux, până la sfârşitul anului aceasta va fi pe cale de dispariţie.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe