PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MINISTRUL APĂRĂRII, ÎN JUDEŢUL DÂMBOVIŢA

MINISTRUL APĂRĂRII, ÎN JUDEŢUL DÂMBOVIŢA

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

 

Ministrul Apărării Naţionale a făcut o vizită în judeţul Dâmboviţa, judeţ reprezentativ pentru industria armamentului şi a tehnicii militare. Mihai Fifor a trecut în revistă activitatea Centrului de Mentenanţă 185 Radu cel Mare, care va deveni centru pilot şi va beneficia de investiţii importante, după spusele ministrului. De asemenea, s-a vorbit despre înfiinţarea unui liceu militar la Târgovişte şi despre înfiinţarea unui centru de recuperare pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii.

Mihai Fifor a urmărit pentru câteva momente, activitatea personalului din Centrul de Mentenanţă 185 Radu cel Mare, de la Teiş, personal îmbătrânit şi care nu are cui să predea tainele refacerii tehnicii militare. Media de vârstă în industria de apărare este de 54 de ani. Ministrul s-a arătat mulţumit de modul de lucru şi a anunţat investiţii în judeţul Dâmboviţa.

Conform spuselor Ministrului Apărării Naţionale, judeţul Dâmboviţa va deveni centru de referinţă pentru tot ce înseamnă producerea de armament şi tehnică militară, precum şi recuperarea militarilor. Până în 2020, va fi gata şi cel mai modern transportor blindat din Uniunea Europeană, care va ieşi de pe liniile de producţie de la Uzina Mecanică Moreni.

Printre concluziile vizitei în Dâmboviţa a fost amintit faptul că Ministerul Apărării Naţionale va prelua Casa Armatei de la Târgovişte, că Spitalul de la Mânăstirea Dealu va fi realizat tot prin Ministerul Apărării Naţionale, iar asociaţia care a avut iniţiativa acestui centru de recuperare pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii va rămâne parte în proiect, doar ca beneficiar. De asemenea, s-a vorbit şi despre înfiinţarea unui liceu militar la Târgovişte, prin preluarea unui liceu tehnologic. Ministrul Mihai Fifor a mers la Garnizoana Târgovişte, iar în program au fost incluse mai multe deplasări la unităţi şi obiective militare din judeţ şi la Mănăstirea Dealu, unde va fi realizat centrul de recuperare a militarilor răniţi în teatrele de operaţii.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe