PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MINISTRUL SĂNĂTĂȚII: “NU ÎNCHIZI O ȚARĂ”

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII: „NU ÎNCHIZI O ȚARĂ”

de Andrei Oprescu
53 vizualizări

În contextul creșterii numărului de infectări, românii se așteaptă tot mai mult la revenirea șa scenariul de lockdown, adică o carantină totală în România. Temerea a fost spulberată miercuri seara de Nelu Tătaru, care a transmis la B1TV că nu se impune carantină decât în zonele unde transmiterea este accentuată şi unde alte măsuri nu au dat rezultate.

NELU TĂTARU, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII

”Cazurile care vin, sau infecţiile care vin, se produc în prespital, nerespectând nişte reguli. Că vrem sau nu vrem, trebuie să recunoaştem. Noi suntem cei care primim aceste cazuri, suntem aceeaşi oameni, gestionăm medical o pandemie. Cred că eforturile ar trebui să fie susţinute şi comune. Încercăm tot noi să limităm partea de prespital, introducând acele reguli şi uneori până la carantină. Nu închizi o ţară, închizi efectiv zonele în care vezi că transmiterea este accentuată, impunând şi alte reguli. Dar carantina este ultima dintre ele”.

Nelu Tătaru a infirmat și ipoteza carantinării în acest moment a capitalei. Acesta a explicat la postul tv național și modul de calcul al punctajului pentru carantinare.

NELU TĂTARU, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII

”O carantinare a unei localităţi implică mai multe, nu neapărat acel indice pe care îl avem, cumulat în ultimele 14 zile. Sunt câteva criterii minore, majore, dar sunt criteriile majore de exemplu existenţa şi ocuparea spitalelor din acea localitate. Sunt punctaje care se fac. De exemplu, dacă sunt ocupate peste 90 la sută secţia şi terapia intensivă sunt 20 de puncte. Dacă sunt ocupate doar secţia sau doar ATI- 15 puncte. În acest moment Bucureşti nu se încadrează”.

Și președintele Iohannis a declarat tot miercuri seara că România nu va intra în carantină totală după alegerile parlamentare din 6 decembrie, deoarece măsurile de carantină locală au dat rezultate în localitățile în care numărul de cazuri explodase.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe