PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MINIVACANŢA GUNOAIELOR

MINIVACANŢA GUNOAIELOR

de Andrei Oprescu
27 vizualizări

PLATOUL PADINA

În minivacanţa de Sfânta Mărie Mare, peste 10 000 de români au fugit de caniculă în inima Munţilor Bucegi. Cu cortul sau cu rulota, oamenii s-au simţit ca acasă, însă au uitat de bunul simţ şi că în Parcul Natural Bucegi anumite reguli nu pot fi încălcate. Au făcut focul lângă pădure, au folosit râul Ialomiţa drept toaletă publică şi au lăsat munţi de gunoaie în urma lor, fără ca autorităţile să ia vreo măsură. Comportamentul turiştilor a devenit viral pe internet şi a atras nenumărate critici.

Cu grătare, muzică şi voie bună, turiştii s-au aşezat confortabil în corturi şi s-au bucurat de răcoarea muntelui. Tuturor le place peisajul şi aerul curat, dar uită că frumuseţea locului trebuie întreţinută. Astfel că, deşi se află într-un parc natural, românii au cărat lemne din pădure şi au făcut focul în fiecare zi de campare pe Platoul Padina, chiar dacă acest lucru este interzis.

Lipsa toaletelor ecologice au transformat râul Ialomiţa în wc public pentru unii dintre turiştii, alţii şi-au spălat vasele şi şosetele în apa curgătoare, iar alţii au îndrăznit să-şi facă un duş rece. Comportamentul turiştilor a fost observat şi de internauţi, după ce un clip filmat cu telefonul a devenit viral. Comentariile sunt dure la adresa celor care nu protejează natura:

„Nimeni nu are nici un castig de pe urma lor. Nimeni. Iar de cosuri de gunoi nici nu ar trebui sa se puna problema. Sa.si duca cu ei tot ce au adus….nu sa vina iar fraierii de voluntari sa igienizeze si aceasta zona.
Amenzi…sa fie amenzi de 10.000 lei cash..sa vezi apoi curatenie si disciplina.”

„Este inadmisibil ca intr un astfel de loc sa nu existe toalete și coșuri de gunoi! In ce secol trăim?”

„Dacă ar fi după mine aș lăsa pe banda de asfalt doar bicicletele astfel încât să aibă acces doar sportivii de performanță și amatori. Însă autoritățile se gândesc la cetățeanu de rând, acela care face grătar, bea bere, inundă spitalele de Paști și Crăciun pt consum excesiv de alimente. Ăsta-i românu majoritar, iar Autoritățile pe el trebuie să-l satisfacă, deoarece de la el capătă vot.”

„…s-a făcut din Bucegi bulevard !!!”

„Zona Padina egal wc.”

Ce-i drept autorităţile nu au stabilit încă un regulament strict în Parcul Natural Bucegi, însă, în zonele protejate, focul este interzis, la fel şi camparea. În inima Bucegilor, de pe meleagurile dâmboviţene, singurul loc de campare este la Zănoaga, dar se pare că a devenit neîncăpător pentru valul de turişti atraşi de răcoarea muntelui. În urma lor, românii au lăsat munţi de gunoaie între pădurile Bucegilor.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe