PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MINIVACANŢĂ ÎNCHEIATĂ LA URGENŢE

MINIVACANŢĂ ÎNCHEIATĂ LA URGENŢE

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

 

Faptul că românii au profitat de cele patru zile libere pentru a pleca la mare, la munte, la rude şi chiar peste hotare se vede şi în statisticile spitalelor. Numărul prezentărilor la UPU a scăzut comparativ cu ultima minivacanţă, adică cea de Rusalii. Bineînţeles că acest lucru nu relevă faptul ca românii au devenit mai precauţi în ceea ce priveşte excesele alimentare şi de alcool şi nici nu au ţinut cont de sfaturile specialiştilor în zilele caniculare. Mii de persoane din Regiunea Muntenia Sud au ajuns la spital în zilele libere, cu diferite afecţiuni.

În judeţul Dâmboviţa, în cele patru zile de minivacanţă, 1079 de persoane au ajuns la Secţia de Primiri urgenţe. Comparativ cu bilanţul minivacanţei de Rusalii, când în aceeaşi perioadă peste 1 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri de specialitate, statisticile arată mai bine.

Peste 1300 de oameni au ajuns la spital şi în Prahova, iar numărul pacienţilor care au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate în Argeş a depăşit o mie. Structura patologică a pacienţilor a fost una diversificată, dar cele mai multe prezentări la UPU au fost generate de probleme digestive sau etilism acut. Medicii recomandă tuturor să  fie ponderaţi în ceea ce priveşte alimentaţia sau consumul de băuturi alcoolice, de fiecare dată când vor să petreacă. În plus, specialiştii atrag atenţia să nu ignorăm hidratarea în această perioadă. Se recomandă consumul a doi litri de lichide pe zi.

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe