PRIMA PAGINĂ » MOPEDISTII MAI AU DE ASTEPTAT

MOPEDISTII MAI AU DE ASTEPTAT

de admin
4 vizualizări

La patru luni de la intrarea in vigoare a noului Cod Rutier, scuteristii tot nu-si pot obtine permisele de conducere. Ministerul Transporturilor a publicat la inceputul saptamanii normele in baza carora scolile de soferi vor fi autorizate sa-i pregateasca pe candidati, insa n-au aparut inca normele pentru organizarea examenelor. In tot acest timp , politistii rutieri le intocmesc, pe banda rulanta, scuteristilor dosare penale.

[embedplusvideo height=”393″ width=”650″ standard=”http://www.youtube.com/v/0BQx4zUvsO8?fs=1″ vars=”ytid=0BQx4zUvsO8&width=650&height=393&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep5654″ /]

De patru luni de zile, de cand noul Cod Rutier, a intrat in vigoare, scuteristii sunt legati de maini si de picioare. Nu mai au dreptul de a conduce mopedele fara a poseda permis de conducere pentru aceasta categorie. Cei care vor sa obtina un permis de conducere pentru moped, nu o pot face inca, pentru ca nu exista norme de organizare a examenului. Abia acum, Ministerul Transporturilor a publicat in Monitorul Oficial normele in baza carora scolile de soferi vor putea fi autorizate ca sa-i pregateasca pe mopedisti. Intre timp, acestia au devenit tinta politistilor rutieri. Zilnic oamenii legii intocmesc dosare penale celor care sunt prinsi conducand mopede pe drumurile publice.

Vestile nu sunt imbucuratoare pentru doritorii de astfel de premise, pentru ca va mai trece o buna perioada de timp pana cand scolile vor primi autorizatiile necesare sau pana cand vor fi publicate normele pentru organizarea examenului. In acest moment, pentru patronii scolilor de soferi nu este insa atat de simplu sa elibereze atestate. Acestia vor trebui sa obtina autorizatie pentru categoria AM, sa achizitioneze scutere pe care elevii sa faca scoala si sa angajeze cu contract de munca un profesor de legislatie rutiera si un instructor auto.

Mihai EREMIA

Loredan BOUROSU

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe