PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MOPEDIȘTII PICĂ PE CAPETE – VIDEO

MOPEDIȘTII PICĂ PE CAPETE – VIDEO

de admin
9 vizualizări

Obtinerea permisului auto pentru categoria AM le da mari batai de cap mopedistilor damboviteni. De la inceputul anului doar 30% dintre candidatii inscrisi la examenul auto au fost admisi in final. Proba de foc pentru mopedisti este cea teoretica, de care putini reusesc sa treaca. La un an si jumatate de la introducerea obligativitatii permisului auto si pentru cei care vor sa conduca mopede, scutere si motociclete, legislatia rutiera continua sa ii incurce pe candidati.
Nu vor sa renunte la marea lor pasiune, dar nici nu-si dau silinta sa invete pentru a promova proba teoretica a examenului auto. Dambovitenii care vor sa conduca pe sosele motociclete sau mopede trebuie sa treaca mai intai de examen si sa obtina permisul. De cand acest lucru a devenit obligatoriu si pentru ei, acestia s-au perindat pe la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere, pentru a-si depune dosarele, insa putini au si reusit sa promoveze. De la inceputul anului, doar jumatate dintre candidatii pentru categoriile A,A1 si A2 au obtinut permisul. Si mai prost s-au descurcat mopedistii.
In primele sase luni din 2014 pentru categoria A s-au prezentat 30 de candidati si au fost admisi 14, pentru categoria A1 au depuse dosarele 15 si au fost examinati, insa doar 7 au si obtinut permisul. La categoria A2 doar 3 candidati din 9 examinati au trecut de probe. Mopedistii au ratat examenul in numar mare. Doar 30 de candidati din 96 examinati au trecut cu brio.
Proba teoretica se dovedeste a fi misiune imposibila pentru cei mai multi candidati pentru moped sau motocicleta.
Statisticile Directiei Regim Permise Dambovita arata faptul ca atunci cand sunt nevoiti sa dea dovada de cunostinte de legislatie rutiera, peste 80% dintre cei care doresc sa obtina permisul pentru aceste categorii, sunt respinsi. Mai grav este ca multi circula in continuare fara permis de conducere si cu dau nastere unor accidente rutiere grave.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe