PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MUNCIM PENTRU FACTURI – VIDEO

MUNCIM PENTRU FACTURI – VIDEO

de admin
5 vizualizări

Romanii trebuie sa munceasca de trei ori mai mult decat majoritatea europenilor pentru a-si acoperi costurile cu electricitatea. Pentru a-si putea achita factura la energie electrica, romanii lucreaza aproape 10 ore si jumatate in fiecare luna. Asta desi Romania are cea mai ieftina energie electrica din Uniunea Europeana. La polul opus se situeaza Luxemburg, Franta si Marea Britanie.
Astfel, adevaru.ro, pentru un consum de 200 kWh, un român va plăti 25,6 euro, cu tot cu taxe. Numai că aici nu sunt incluse taxa de cogenerare şi componenta de certificate verzi, care reprezintă aproximativ 10% din factură. Deci costurile sunt chiar mai mari. Cu un salariu mediu net pe economie de 395 de euro pe lună, rezultă că un român trebuie să muncească 10 ore şi 22 de minute ca să-şi poată achita factura la curent. Cu cea mai ieftină energie electrică din Uniunea Europeană (8,8 euro/100 KWh), dar şi cu cel mai mic salariu mediu net (333 de euro/lună), un bulgar trebuie să muncească 8 ore şi 27 de minute pentru a-şi putea achita factura la current. Peste opt ore şi jumătate trebuie să lucreze pentru a-şi achita costurile cu electricitatea şi ungurii, letonii, lituanienii, portughezii.
Sunt insa si tari in care se traieste bine. La polul opus României se situează Luxemburg – cu o energie mai scumpă cu 30%, dar şi cu un salariu lunar mai mare de opt ori. Pentru ca un luxemburghez să-şi poată achita factura este suficient ca el să lucreze doar o oră şi 39 de minute. Tot mai bine decat romanii stau si suedezii, englezii, finlandezii care muncesc mai putin de 2 ore si jumatate.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

https://www.youtube.com/watch?v=20xXU7Mk31E

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe