PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MURĂTURILE, UN LUX PENTRU GOSPODINE

MURĂTURILE, UN LUX PENTRU GOSPODINE

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Vremea capricioasă de anul acesta a dus la pierderi mari în agricultură. Iar producția scăzută are consecințe directe în buzunarele clienților. Pentru multe gospodine, murăturile sunt un lux anul acesta. Dacă în anii anteriori își umpleau cămările cu gogonele, gogoșari, castraveți murați și conopidă, anul acesta cumpără cât să-și satisfacă pofta, de provizii prea mari pentru iarna nici nu poate fi vorba.
În piețe atmosfera este una posomorâtă. Pe de-o parte comercianții se plâng de producția mică și de problemele întâmpinate anul acesta în agricultură și încearcă să-șui justifice astfel prețurile mari, pe de altă parte comercianții strâmbă din nas când văd cât costă un kilogram de castraveți, gogoșari sau conopidă.
Tanti Lenuța vine de zeci de ani în piața 1 Mai din Târgoviște, dar an mai slab ca acesta nu a mai avut de mult timp. A muncit pe brânci, dar vremea i-a pus bețe-n roate, așa că abia dacă are cu ce să iasă pe piață. Prețurile sunt piperate, recunoaște, dar asta pentru că și legumele sunt puține.
Clienții pieței se uită de două ori în portofele înainte de a cumpăra ceva. Anul trecut puneau borcane întregi de murături, acum se limitează și negociează la sânge.
Mulți au ajuns la concluzia că mai convenabil este să cumpere murăturile gata preparate. Având în vedere că pentru un kilomgram de conopidă de exemplu dau 8 lei, iar atât costă și un kilomgram de murături combinate.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe