PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MUST UCIGAȘ. CEI DOI SOȚI AU INTRAT ÎN BECI SĂ URMĂREASCĂ PROCESUL DE VINIFICARE

MUST UCIGAȘ. CEI DOI SOȚI AU INTRAT ÎN BECI SĂ URMĂREASCĂ PROCESUL DE VINIFICARE

de Andrei Oprescu
450 vizualizări

O femeie de 75 de ani a decedat, iar soțul său de 80 de ani a intrat în stop cardio respirator chiar în beciul locuinței din Valea Călugărească, acolo unde aveau teascul cu struguri pentru a face vin. Au intrat să urmarească procesul de vinificare, însă dioxidul de carbon provenit din fermentarea fructelor i-a pus la pământ. Din păcate, pentru bătrână nu s-a mai putut face nimic. Soțul ei a ajuns la Spitalul Județean din Ploiești, însă starea sa este critică.

Prima care a intrat în beci a fost femeia. Cel mai probabil dioxidul de carbon care a fost eliberat în încăperea închisă a doborât-o. Pentru ea sfârșitul a venit fulgerător.

Soțul bătrânei a intrat mai apoi în încăpere, cel mai probabil cu gândul să o salveze. Doar că a fost și el cuprins de puterea vaporilor și a fost secerat la pământ.

Parerile vecinilor despre modul în care au ales să coboare teascul de vin în beci sunt vehemente. A fost, însă, o operațiune care cel puțin pe femeie a costat-o viața.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Butoaiele cu must depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt un adevărat pericol. Efectele asupra organismului sunt cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spațiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal. Pentru a evita tragediile, ISU Prahova transmite îndemnul ca oamenii să fie mult mai prudenţi. Procesul de fermentare trebuie să se realizeze în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spații închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locației respective.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe