PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NATURA S-A DEZLĂNȚUIT

NATURA S-A DEZLĂNȚUIT

de Andrei Oprescu
27 vizualizări

 

Natura s-a dezlănțuit în județele din sudul țării. Cele mai afectate au fost Prahova, Argeș și Teleorman. La Turnu Măgurele în cinci minute bucățile de gheață au ciuruit la propriu parbrizele mașinilor. La Pitești, în doar o jumătate de oră, cartierele au ajuns să semene cu  Veneția. Peste 3230 de familii din județ au rămas în câteva ore în beznă totală. În Prahova o aversă puternică însoțită de descărcări electrice și rafale de vânt a dat mari bătăi de cap participanților la traficul rutier pe DN 1.

A fost prăpăd la Turnu Măgurele.  În doar câteva minute bucățile de gheață au ciuruit mașinile parcate. Proprietarii au ieșit să vadă dezastrul. Parbrizele au fost distruse de grindina căzută. Pe cei care furtuna i-a prins pe stradă, s-au adăpostit în magazine.

Codul Portocaliu de furtună pentru județul Prahova s-a adeverit.  Furtuna s-a dezlănţuit aseara pe Valea Prahovei. Circulaţia pe DN1, la Posada și la intrare în Sinaia,  a fost blocată parţial de copaci căzuţi pe șosea, un autoturism fiind avariat de crengile căzute pe carosabil. Din cauza cantității mari de apă căzută în timp relativ scurt, mai multe zone ale drumului național au fost inundate, iar  centrul stațiunii Sinaia s-a transformat într-un adevărat lac în care mașinile își făceau loc cu greutate.

Acesta nu a fost singurul incident, în cartierul Cumpătu, un autoturism în care se aflau cinci persoane, între care 3 copii, a rămas blocat sub un pod de cale ferată din cauza nivelului mare al apei care depășea jumătate de metru. Echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit la recuperarea ocupanților autoturismului după care mașina a fost scoasă din apă.

Și în Argeș s-a dezlănțuit potopul. Cartierele municipiului au fost inundate rapid, iar pompierii au intervenit în forță. Bucăți de tablă au fost smulși de pe acoperișul clădirilor și la ora 22:00 peste 3000 de familii erau în beznă. Și terasele au fost lovite de furtună și grindină. Oamenii s-au adăpostit pe unde au putut.

Deși s-a aflat sub cod portocaliu, județul Dâmbovița a fost mai puțin afectat. Nu a căzut grindină, dar ploaia a fost însoțită de descărcări electrice.

În județul Giurgiu  grindina a căzut la Clejani, la Bolintin Vale și Bolintin Deal, dar și la Letca Nouă.  ISU a intervenit pentru a scoate apa din curțile inundate.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe