PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NE PRINDE IARNA CU CĂMARA GOALĂ – VIDEO

NE PRINDE IARNA CU CĂMARA GOALĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Pe cat de mica a fost productia, pe atat de mari sunt preturile! Legumele si fructele romanesti aproape ca nu se mai gasesc in piete. Prima luna de toamna a adus legume si fructe mai scumpe, iar cu fiecare zi acestea devin din ce in ce mai inaccesibile pentru romani. Preturile de la tarabe au crescut cu cel putin 30% comparativ cu debutul verii. Producatorii spun ca scumpirea este indreptatita, recolta de anul acesta a fost mult mai slaba, investitia lor s-a dus, in mare parte, pe apa sambeteti din cauza vremii nefavorabile. 

Romanii care nu si-au pregatit camarile pentru iarna sunt nevoiti acum sa profite de preturile si asa piperate pentru ca, cel mai probabil, in scurt timp, acestea vor creste si mai mult. Daca la inceput de sezon vinetele se gaseau la tarabe cu 1,5 lei – 2 lei kg, acum au ajuns sa coste chiar si 5 lei. Nici rosiile nu sunt mai ieftine. De la 2 lei au ajuns acum la 8 lei kg, mai ales cele culese direct din gradinile taranilor. De departe cele mai mari preturi sunt la ardeii grasi, care au ajuns la 5 lei kg de la 1,5 lei, dar si la kapia sau gogosari, care bat recordul cu pretul de 8 lei. Iar cheltuielile golesc buzunarele oamenilor. 

Cine nu are posibilitatea sa isi pregateasca in propriul camin muraturile, zacusca sau gemurile, poate alege sa cumpere conservele direct din magazin. Chiar daca preturile sunt ceva mai mari, iar produsele nu au aceeasi savoare, mai exista si varianta producatorilor eco. Indiferent de preturi, daca vreti sa va umpleti camara, si sa aveti ce pune pe masa in acesata iarna, trebuie sa va grabiti, pentru ca stocul de legume, chiar si de la tarani, din aceasta vara este deja pe sfarsite.

Imag. piata, legume, fructe, livezi, oameni care muncesc pamantul, imag de la baleni, de la sarbi, oameni care fac cumparaturi la piata

Ilona Rotaru

Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe