PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NEREGULI LA GROAPA DE GUNOI

NEREGULI LA GROAPA DE GUNOI

de Andrei Oprescu
53 vizualizări

In toiul verii, la temperaturi de peste 35 de grade celsius, locuitorii din comuna Aninoasa, care au ghinionul sa locuiasca langa groapa de gunoi sunt condamnati sa suporte si mirosul greu. Cu aceeasi problema se confrunta si soferii care tranziteaza DN 71 Târgovişte – Sinaia pentru ca groapa de gunoi este foarte aproape de carosabil. Asta, chiar daca depozitul este unul nou constuit. S-a ajuns aici din cauza administratorului, care omite, voit cel mai probabil, sa faca masuratorile obligatorii ale concentratiei de hidrogen sulfurat, cel care da si mirosul insuportabil.

Cand s-a decis ca in judetul Dambovita sa fie construite depozite moderne de gunoi, la care sa nu mai aiba acces cainii comunitari si oamenii strazii, locuitorii din comuna Aninoasa si soferii care tranziteaza DN 71 au sperat ca vor scapa de mirosul insuportabil.  Un gand care a ramas doar in stadiul de speranta. Un control al Garzii de Mediu Dambovita a scos la iveala nereguli la Groapa de Gunoi de la Aninoasa. Administratorul nu a respectat prevederile din autorizatia de mediu, adica nu ocolit sa faca o monitorizare atenta a hidrogenului sulfurat, cel care da si mirosul insuportabil.

Mai mult, Garda de Mediu spune ca toate resturile rezultate din gunoaie se infiltreaza in pamant si ataca panza freatica. In consecinta inspectorii de mediu au intocmit proces verbal de constatare, urmand ca in termen de maximum 30 de zile administratorul sa primeasca si amenda, ce poate ajunge pana la 100 de mii de lei.

Administratorul gropii de la Aninoasa a primit  si interdictia de a mai primi in celula resturi din anvelope, taiate sau intregi.

 

Echipa: Corina Slămnoiu/ Răducu Rădoi

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe