NEVOIA DE SÂNGE RĂMÂNE O PROBLEMĂ STRINGENTĂ

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

PUCIOASA, DÂMBOVIŢA

Nevoia de sânge rămâne o problemă stringentă în societatea contemporană! Tot mai multi bolnavi au nevoie de transfuzii, însă, în centre nu se găsesc grupele de sânge necesare. Poate că numărul donatorilor ar creşte, dacă s-ar înfiinţa mai multe centre sau colecte mobile, pentru că cei care vor să ajute spun că nu au posibilitatea să meargă în alte localităţi. La Pucioasa s-a făcut o colectă mobilă, iar oamenii au donat şi pentru un copil din oraş, care suferă de Leucemie.

S-a făcut coadă la Spitalul Orăşenesc Pucioasa, de la primele ore ale dimineţii. Zeci de cadre didactice, părinţi, dar şi localnici care vor să-i ajute pe cei din jur au donat sânge pentru pacienţii care au nevoie. Totodată s-a colectat sânge şi pentru Andrei, un elev de clasa a opta, din oraş, diagnosticat recent cu Leucemie.

Andrei a fost mereu un copil sănătos, ba chiar tot timpul a fost un sportiv desăvârşit.

La un moment dat, mai mulţi sportivi au fost selectaţi pentru un club din Bucureşti. Printre ei a fost şi Andrei, iar la controlul medical amănunţit a fost depistată crunta boală.

Elevii de la Şcoala Elena Donici Cantacuzino au făcut şi o colectă financiară pentru Andrei. La nivelul instituţiei de învăţământ s-a hotărât ca în loc să mai cheltuie banii pe flori pentru profesori, sumele să fie strânse şi oferite familiei băiatului. Andrei a susţinut proba la limba română, pentru Evaluarea Naţională la Institutul Oncologic Fundeni. Puciosenii îi sunt alături şi au donat sânge pentru băiatul bolnav, dar au donat şi pentru alţi pacienţi aflaţi în suferinţă.

Cetăţenii care vor să îi ajute pe cei aflaţi în suferinţă spun că nu pot ajunge la Târgovişte pentru a dona şi că ideea colectei mobile este foarte bună.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Cele mai citite

Utile

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri