PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NOI CONCEDIERI LA MECHEL?!

NOI CONCEDIERI LA MECHEL?!

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

Cateva sute de metalurgisti ar putea ramane fara locuri de munca! Cel putin acestea sunt zvonurile care circula in randul angajatilor Combinatului de Oteluri Speciale din Targoviste. Oamenii, care au fost trimisi acasa in somaj tehnic, inainte de sarbatorile de iarna, se tem ca luna viitoare vor fi chemati la serviciu pentru a primi decizia de concediere. Sindicalistii spun ca nu au fost anuntati de patronat ca vor fi efectuate disponibilizari colective, insa nu exclud aceasta posibilitate. La sfarsitul lunii expira acordul colectiv de munca, iar conducerea companiei poate da afara oameni fara vreun salariu compensatoriu.

Sindicatele nu au fost anuntate pana acum, oficial, de patronat ca vor fi dati oameni afara. Cu toate acestea, cei 1000 de angajati care se afla in somaj tehnic nu au avut parte de sarbatori linistite. Se vorbeste tot mai mult in randul muncitorilor ca in scurt timp vor pleca oameni acasa definitiv. In cea mai optimista varianta, intre 50 si 100 de metalurgisti isi vor pierde locul de munca, iar in cel mai negru scenariu, numarul angajatilor concediati este de 400. Nici sindicalistii nu exclud varianta ca luna viitoare, cand ar trebui sa fie reluata activitatea in Combinat, unii angajati sa primeasca decizia de concediere. Si mai grav, vor pleca acasa cu mainile goale. Isi pot lua gandul de la salarii compensatorii, din moment ce acordul colectiv de munca nu va mai fi valabil.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe