PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NOI INVESTII PENTRU TARGOVISTENI: INCEP LUCRARI IMPORTANTE IN PARCUL CHINDIA!

NOI INVESTII PENTRU TARGOVISTENI: INCEP LUCRARI IMPORTANTE IN PARCUL CHINDIA!

de Moise Razvan
186 vizualizări

Au debutat primele lucrări importante și în parcul Chindia, cea mai extinsă zonă verde și de relaxare din orașul nostru!

Astfel, pe strada Cornel Popa, în zona skatepark și a pasarelei de acces pe Mihai Bravu, pe o suprafață de 1700 mp., au început intervențiile prin care este realizată o nouă intrare către parc și Gradina Zoologică, dar și o parcare auto pentru aproximativ 40 de autoturisme și 2 autobuze, investiție de natură să contribuie la diminuarea aglomerației din zonele de acces în Parcul Chindia.

Etapa următoare de reabilitare a parcului se materializează într-un amplu proiect de regenerare urbană, care vizează, în linii mari, amenajarea tuturor spațiilor verzi (plantarea de arbori, arbuști/gazonarea suprafețelor), crearea unor identități spațiale specifice prin utilizarea diferitelor tipuri de vegetații, elemente constructive, mobilier urban, realizarea sistemului de iluminat și de irigații, a sistemelor de supraveghere video și Wi-Fi, dotarea cu bănci, coșuri de gunoi, toalete, parcare de biciclete, împrejmuire nouă, realizarea de alei pietonale, piste pentru bicicliști, spații dotate cu echipamente de sport, construirea de fântâni arteziene, reabilitarea, modernizarea și dotarea atât a lacului cât și a debarcaderului, crearea unei zone de promenadă pe marginea lacului, amenajarea unei zone destinate concertelor în aer liber, reabilitarea, amenajarea unor trasee de escaladat și a unor tiroliene, crearea unor pontoane plutitoare, construirea unui podeț de traversare a lacului, etc.

Lucrările vor viza și Grădina Zoologică.

Construcțiile, ca suprafață cumulată, nu vor depăși 10% din suprafața spațiului verde!

Suprafața avută în vedere în cadrul proiectului este de aproximativ 180.000 de mp., valoarea investiției va depăși 40.000.000 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021-2027, Prioritatea 3, componenta destinată infrastructurii verzi.

În cursul acestei săptămâni, a fost finalizat și predat studiul de fezabilitate!

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe