PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NOUL AN ȘCOLAR „USUCĂ” BUZUNARELE PĂRINȚILOR

NOUL AN ȘCOLAR „USUCĂ” BUZUNARELE PĂRINȚILOR

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Inceperea unui nou an scoalar aduce emotii nu doar elevilor, ci mai ales parintilor, ale caror buzunare incep sa se goleasca. La un calcul simplu, pentru un singur copil, costurile cu rechizitele se ridica la cel putin 100 de lei. Iar asta, fara sa mai trecem pe lista de cumparaturi culegeri, manuale sau uniformele scolare, necesare invataceilor aflati la inceput de drum. Prima zi de scoala burduseste ghiozdanele copiilor, insa goleste buzunarele celor care ii au in grija. De la an la an, parintii se vaita tot mai mult ca nu-si mai permit sa cumpere tot ce li se cere celor mici la scoala. In plus, nici statul nu-i ajuta cu nimic. Alocatia nu a mai crescut de ani buni. Iar cu 42 de lei, maxim 10 euro nu poti lua mare lucru.  Am facut si noi un experiment pentru a vedea cat il costa pe un parinte rechizitele necesare copilului sau, elev in clasa a treia, la inceput de an scoalar. Insa, inainte de a porni la cumparaturi am cerut unui cadru didactic sa intocmeasca o lista   cu stricutul necesar. Lista de cumparaturi cu strictul necesar la inceput de scoala cuprinde:

-2 caiete dictando Limba și Literatura Română

– 2 caiete matematică

-2 caiet științe

-1 caiet educație civică

-1 caiet muzică

-hârtie creponată

-bloc de desen

-acuarele

-penar complet echipat

Total: 95 de lei

Prin urmare cu 42 de lei, cat insumeaza astazi alocatia unui copil din Romania, parintii pot lua doar jumatate din necesar. In judetul Dambovita sunt peste 93 de mii de copii care sunt ajutati de stat cu maxim 10 euro pe luna. Asta in timp ce altii, mai norocosi, primesc alocatii din strainatate, dupa ce parintii lor au ajuns sa lucreze acolo. Sunt peste 3 mii de minori, pentru care ajutorul lunar este intre 23 de euro si 164 de euro, in functie de tara in care muncesc parintii.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Răducu Rădoi, Loredan Bouroșu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe