PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NU MERITĂ SĂ FIE INVIZIBILI! – VIDEO

NU MERITĂ SĂ FIE INVIZIBILI! – VIDEO

de admin
4 vizualizări

In fiecare an, pe 21 martie este marcata in intreaga lume Ziua mondiala a Sindromului Down. In Dambovita din pacate, aceasta zi a trecut neobservata. Nici autoritatile, nici ONG-urile nu organizat un eveniment care sa arate comunitatii ca si printre noi traiesc adulti si copii care sufera de acest sindrom si care din pacate raman invizibili pentru societate. Si din pacate, tot in Dambovita se vorbeste de cativa ani de infiintarea unui centru pentru copiii care sufera de Sindromul Down si de autism, dar desi este atat de asteptat, proiectul nu a fost nici acum finalizat.

Pe 21 martie este ziua tuturor celor care sufera de sindromul Down. Este si ziua Catalinei, fetita din Targoviste, care ne-a dat o adevarat lectie de iubire. Pana sa apara la MDI TV, era unul dintre numerosii copii care sufera de sindromul Down si care sunt invizibili pentru societate. Universul ei era doar casuta unde locuia cu tatal si bunica si scoala speciala unde invata.

Catalina a devenit rapid un exemplu pentru noi toti. Ne-a demonstrat ca are o capacitate incredibila de a iubi, asa cum au toti cei care sufera de acest sindrom. Catalina nu mai este acum singura, pentru ca prietenii ei cei mai buni sunt fotbalistii si presedintele Chindiei Targoviste. Dar mai sunt multi copii precum Catalina, care se confrunta cu prejudecatile oamenilor. In Targoviste se vorbeste de mai multi ani de infiintarea unui centru pentru acesti micuti si pentru cei care sufera de autism. Din pacate, nici pana acum nu a fost finalizat, iar de ziua lor, cei sufera de sindromul Down nu au fost sarbatoriti in Dambovita nici de autoritati, nici de ONG-uri. Nici unele, nici celelalte nu au organizat macar un eveniment prin care sa arate comunitatii cu ce probleme se confrunta acesti copii si familiile lor si sa incerce sa le intinda o mana de ajutor.

 

Mădălina Zăbavă

Ciprian Rusa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe