PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NU SCĂPĂM DE CĂPUŞE

NU SCĂPĂM DE CĂPUŞE

de Andrei Oprescu
52 vizualizări

Am scapat de canicula dar nu scapam de capuse! Insectele a caror muscatura poate fi letala devin mai agresive toamna  cand asistam si la o inmultire a acestora. Pericolul este cu atat mai mare cu cat insectele ataca animalele dar se transmit foarte repede si la om iar atunci cand sunt infestate pot provoca temuta boala Lyme. De la inceputul anului sute de damboviteni au ajuns la Spitalul Judetean de Urgente din Targoviste dupa ce au fost muscati de capuse.

Dupa ce au facut ravagii pe timpul verii capusele se intorc cu forte proaspete si mai agresive in aceasta toamna. Targovistenii trebuie sa dea dovada de vigilenta pentru a se apara de acesta insecte periculoase dar si pentru a proteja animalele de companie care sunt gazda perfecta pentru capuse.  Veterinarii avertizeaza asupra faptului ca larvele dezvoltate in perioada verii  ajung la maturitate toamna cand atacul lor este mai puternic. La cabinetele veterinare din municipiu au fost inregistrate si cazuri de infestare cu boala celor o mie de fete.

De muscaturile capuselor nu au scapat nici dambovitenii. De la inceputul anului 2013, sute de  damboviteni s-au prezentat  la Spitalul Judetean Targoviste  dupa ce au fost muscati de capuse, cele mai multe cazuri fiind inregistrate pe perioada verii.

Medicii spun ca inmultirea capuselor este un risc pentru sanatate publica, intrucat intepatura poate duce la paralizie, orbire si chiar moarte. Aceste insecte care se hranesc cu sange pot transmite temuta boala Lyme, care afecteaza intregul organism si este foarte greu de depistat in prima faza pentru ca simptomele ei mimează pe cele ale altor boli.

ECHIPA: Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe