PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NU SCAPĂM DE INUNDAȚII! – VIDEO

NU SCAPĂM DE INUNDAȚII! – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Nu scapam de tot de amenintarea inundatiilor. Hidrologii au actualizat avertizarea si mai multe rauri din Arges, Dambovita, Giurgiu, Ialomita si Teleorman raman sub Cod Galben de inundatii. Avertizarea este valabila pana maine la pranz. Vestea buna este ca pe celelalte rauri, cotele sunt in scadere, iar localnicii scapa de amenintarea viituriilor, cu o singura conditie: sa nu mai ploua!
Institutul National de Hidrologie a actualizat avertizarea hidrologică din data de 5 mai. Astfel, in perioada 6 mai, ora 10:00 – 7 mai, ora 12:00, vor mai fi afectate bazinele hidrografice: Teleorman, Arges si Ialomita. Vor exista cresteri de debite si niveluri pe unele rauri, cu depasiri ale cotelor de atentie si de inundatie in Dambovita si Giurgiu.
Codul galben de inundatii, valabil pana miercuri la pranz, vizeaza raul Teleorman (judetele Arges si Teleorman), raul Arges, sector aval de confluenta cu raul Doamnei (judetul Dambovita), raul Dambovita- sector aval Ac. Vacaresti-S.H. Lunguletu (judetul Dambovita), Sabar-sector aval de confluenta cu Ciorogarla – judetele Ilfov si Giurgiu, raul Ialomita pe sectorul S.H. Silistea Snagovului – S.H. Cosereni (judeţele Ilfov şi Ialomiţa).
Pentru trei ore, marti, raul Teleorman la Tatarastii de Sus a fost sub avertizare cod portocaliu.
Pe celelalte rauri cotele sunt in scadere si nu vor mai produce probleme, daca precipitatiile abundente nu vor mai continua.
Potrivit hidrologilor, in functie de evolutia vremii, pot fi emise si alte avertizari.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe