PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NU SE ÎNGHESUIE LA SUBVENȚII! – VIDEO

NU SE ÎNGHESUIE LA SUBVENȚII! – VIDEO

de admin
8 vizualizări

Patronii nu se inghesuie sa primeasca subventii de la stat. Desi pot fi scutiti de la plata contributiilor sociale si obtin si bani, angajatorii nu sunt interesati sa incadreze absolventi sau someri in varsta. O demonstreaza situatia din judetul Dambovita, unde de la inceputul anului, numai 20 de oameni au fost angajati prin acordarea acestor subventii. Asta in conditiile in care reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca au batut la usa a peste 300 de angajatori, pentru a-i anunta ca pot obtine astfel de subventii de la stat.
Pentru acest barbat din Targoviste, facilitatile acordate de stat patronilor ar fi putut fi sansa lui de a se angaja si de a se intretine. Are 60 de ani, asa ca pentru incadrarea lui, angajatorul ar primi de la stat, lunar, timp de un an, o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare, respectiv 500 de lei. Mai mult, patronul ar fi scutit de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, in cazul noului salariat. Problema este insa ca subventiile nu ii atrag mai deloc pe angajatori. In loc sa primeasca sansa de a munci, acest barbat nu poate spera acum decat la un ajutor social de stat.
In prima parte a acestui an, reprezentantii AJOFM Dambovita au mers la peste 400 de patroni, care au fost informati si despre subventiile pe care le pot primi de la stat. Rezultatele sunt insa aproape invizibile: numai 20 de damboviteni au fost incadrati de patroni, in urma acordarii de subventii.

Angajatorii nu primesc subventii si facilitati fiscale doar pentru somerii trecuti de 45 de ani. Cei care incadreaza absolventi sunt deasemenea scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei sociale si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent:
• 500 lei- pentru absolvenții ciclului inferior al liceului sau ai școlilor de arte și meserii;
• 600 lei pentru absolvenții de învățământ secundar superior sau postliceal;
• 750 lei pentru absolvenții de învățământ superior.
In cazul absolventilor cu handicap, banii se acorda pe o perioada de 18 luni. Patronii primesc subventii si daca incadreaza someri care mai au trei ani pana la pensie, anticipata sau la limita de varsta.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe