PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NU ȘI-AU ÎNVĂȚAT LECȚIA – VIDEO

NU ȘI-AU ÎNVĂȚAT LECȚIA – VIDEO

de admin
2 vizualizări

Situatia ingrijoratoare in privinta asigurarii locuintelor. Potrivit datelor, doar 5% dintre teleormaneni si-au platit asigurarea obligatorie. Situatia este intalnita si in alte judete. Dupa ce casele lor au fost lovite de viituri zilele acestea, acum asteapta ajutorul Guvernului, desi la fel de bine puteau primi despagubiri din partea asiguratorilor.
Chiar daca inundatiile au afectat in ultimii ani mii de case din mediul rural, romanii refuza sa plateasca asigurarea obligatorie a locuintei. Pretul acesteia este de 20 de euro sau 10 euro, dupa caz. In Romania exista aproximativ 8,5 milioane de locuinte, iar la sfarsitul lunii martie erau asigurate impotriva dezastrelor naturale, precum inundatii, alunecari de teren sau cutremure, printr-o polita obligatorie, putin peste un milion de unitati. Dintre acestea, aproape trei sferturi erau din mediul urban, desi, de regula, cele mai afectate de inundatii sunt casele din comune. Situatia a fost intalnita recent in judetele din sudul Romaniei, unde sute de case au fost lovite de viituri.
Potrivit datelor, in judetul Teleorman, unde au fost afectate de inundatii 131 de case din opt localitati, putin peste 5% din totalul locuintelor din judet erau asigurate printr-o polita obligatorie. Pretul unei asigurari obligatorii a locuintei este de 10 euro sau 20 de euro, in functie de materialul din care este construit imobilul. Suma asigurata este de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

Valentin Popescu
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe