PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » O NOUĂ ȘANSĂ PENTRU FERMIERI – VIDEO

O NOUĂ ȘANSĂ PENTRU FERMIERI – VIDEO

de admin
0 vizualizări

O noua sansa pentru fermieri. Chiar daca la finele lunii trecute autoritatile au spus stop perioadei de depunere a cererilor de acord prealabil pentru ajutorul de stat prin rambursarea diferentei de acciza pentru motorina utilizata in agricultura, Guvernul a aprobat deschiderea unei noi sesiuni de depunere a cererilor de acord prealabil, aferent anului 2014, prin care producatorii agricoli au sansa de a depune cererile pana pe data de 10 iunie, inclusiv.
Pentru a beneficia, in anul 2014, de acciza redusa la motorina toti producatorii agricoli aveau pana la sfarsitul anului 2013.
Fermierii trebuie sa depuna, atat cerereile trimestriale cat si o situatie centralizata referitoare la cantitatile de motorina achizitionate in trimestrul respectiv, precum si celelalte documente prevazute in ordinul Ministerului Agriculturii, emis in acest sens. Mai mult, beneficiarii trebuie sa isi exprime in scris optiunea pentru modalitatea de achiztionare a motorinei, aceasta putand fi facuta integral sau in mai multe transe.
Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa, fiind stabilita la 21,00eurp/1000 de litri, pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura.
Cererea de acord prealabil pentru finantare prin rambursarea diferentei de acciza se depune la centrul judetean APIA, pe raza caruia este situata exploatatia agricola pentru care se solicita ajutorul de stat.
APIA precizeaza ca nu pot primi ajutor de stat producatorii agricoli care sunt considerati intreprinderi aflate in dificultate financiara.
Deasemenea, beneficiarii care, prin inscrierea sau atestarea de date nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului de stat, au incasat sume de la bugetul de stat in mod necuvenit nu mai beneficiaza de ajutor pentru o perioada de trei ani. Totodata, sumele reprezentand ajutor necuvenit se recupereaza de la beneficiarii ajutorului de stat.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe