PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » OBEZITATEA FACE VICTIME – VIDEO

OBEZITATEA FACE VICTIME – VIDEO

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

 

Cele mai intalnite boli de inima, atacul de cord, insuficienta cardiaca, hipertensiunea, sunt afectiuni care apar mai des la cei care au o greutate peste limita normala, ultimele statistici au demonstrat ca numarul romanilor supraponderali se mareste cu fiecare zi. Cu un stil de viata haotic in care alimentatia si buna functionare a organismului, sunt adevarate enigme, Romania  ocupa locul 3 pe podiumul european cu privire la incidenta bolilor cardiovasculare.

 

Principalele cauze care stau la baza aparitiei bolilor cardiovasculare sunt fara doar si poate viciile  si alimentatia gresit inteleasa care, de cele mai multe ori duce la o forma de ingrasare excesiva. Obezitatea reprezinta  factorul major de dezvoltare a bolilor de inima. Studiile arata ca persoanele care sufera de obezitatea sunt peredispusi  la un atac de cord inainte de 45 de ani.

La fel, adolescentii supraponderali sunt mai predispusi la un atac de cord inainte de 35 de ani, fata de cei care au o greutate normala.

 

Persoanele cu o cantitate excesiva de grasime corporala au nivel mai ridicat de trigliceride si lipoproteine cu densitate mica a colesterol rau, precum si un nivel mai scazut al colesterolului bun in sange. Aceasta formula creeaza conditii optime pentru dezvoltarea bolilor de inima.

 

 

 

Ilona Rotaru

Loredan Bourosu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe