PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » OBLIGAŢII NOI PENTRU ANGAJATORI – VIDEO

OBLIGAŢII NOI PENTRU ANGAJATORI – VIDEO

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Reguli noi pentru angajatori! Incepand cu 22 octombrie, angajatorii damboviteni  vor avea obligatia de a anunta in termen de o zi ocuparea locurilor de munca vacante comunicate, conform noilor prevederi introduse in legea privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca. In prezent in baza de date AJOFM Dambovita sunt inregistrate  134 de joburi vacante.

Dambovitenii aflati in cautarea unui loc de munca nu vor mai fi pusi in situatia de a fi respinsi de angajatori pe motiv ca postul care figureaza ca vacant in bazele de date a fost deja ocupat. Potrivit AJOFM Dambovita, din data de 22 octombrie angajatorii vor fi obligati sa comunice agentiei in termen de o zi ocuparea locului vacant. In prezent, legea prevede doar informarea AJOFM in privinta posturilor disponibile pentru angajare.  Cei care nu vor respecta prevederile legale se vor trezi cu amenzi intre 3000 si 5000 lei.

Somerii damboviteni au la dispozitie la acest moment 134 de joburi vacante inregistrate in baza AJOFM. Cele mai multe posturi  vizeaza persoane cu studii medii calificate in diferite meserii. Din pacate situatia este in continuare nefavorabila celor cu studii superioare. Doar 7  posturi sunt oferite acestora de angajatorii damboviteni. Cei care vor sa lucreze in strainatate pot accesa unul dintre cele 133 de locuri de munca.

ECHIPA: Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe