PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » OM BOGAT, OM SĂRAC

OM BOGAT, OM SĂRAC

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

La sfarsit de an 2013 si inceput de an 2014 s-a tras linie si s-a facut bilantul averilor cumulate de milionarii romani. Pe unii criza i-a afectat destul de mult, altii au profitat de situatie si si-au ingrosat conturile din banca. Daca in capitala averile cumulate au scazut la 2,1 miliarde de euro, raportul de forte s-a mutat pe bogații din provincie. Aflati ce spun statisticile in Regiunea Sud Muntenia in minutele urmatoare intr-un top realizat de revista capital.

Prosperitatea si criza au fost extremele care au caracterizat anul care tocmai s-a incheiat. Si cum cele mai evidente schimbari se pot vedea in averile milionarilor romani, capital.ro a realizat un top al celor mai bogate si celor mai sarace judetele ale tarii. In ciuda pierderilor inregistrate de marii afaceristi Bucurestiul a ramas si in 2013 pe primul loc in topul marilor averi alaturi de Ilfov in cele doua zone fiind 109 milionari. Surpriza anului 2013 a reprezentat-o insa un judet din Regiunea Sud Muntenia, care desi nu este cel mai bogat, figureaza pe locul 2, asta deoarece aici locuieste cel mai bogat roman, Ioan Niculae. Pe locul 7 cu averi considerabile figureaza si judetul Prahova unde numarul milionarilor a ajuns la 10.

De cealalta parte a baricadei, in topul celor mai sarace judete ale Romaniei dupa averile milionarilor s-au situat in anul 2013 si doua dintre judetele din Regiunea Sud Muntenia,unde pierderile au fost mai mari. In Calarasi averile au insumat doar 25,5 milioane de euro. Un pic mai bine s-a situate judetul Giurgiu unde averile milionarilor au reprezentat 31 de milioane de euro.

In privinta pierderilor, cele mai mari au fost inregistrate in domeniul serviciilor medicale private. Potrivit capital.ro , construcțiile, inclusiv cele de infrastructură, imobiliarele, segmentul auto, retailul, toate au înregistrat profituri și cifre de afaceri în scădere. Singurele domenii în care a existat creștere au fost agricultura, o categorie aparte fiind reprezentată de sectorul agribusiness, respectiv cel medical, distribuția sau producția de medicamente.

echipa:Cătălina Sandu /Răducu Rădoi

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe