PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » OMAR HAYSSAM AFLĂ ASTĂZI DACĂ VA IEȘI DIN ÎNCHISOAREA DE LA MĂRGINENI

OMAR HAYSSAM AFLĂ ASTĂZI DACĂ VA IEȘI DIN ÎNCHISOAREA DE LA MĂRGINENI

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Tribunalul Dâmbovița urmează să se pronunțe astăzi asupra cererii lui Omar Hayssam de întrerupere a executării pedepsei din motive medicale. Pronunțarea a fost amănatăde trei ori, pe 2, 9 și 17 octombrie. Dosarul în cauză a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dâmbovița la data de 10 noiembrie 2017, în cauză fiind dispusă, de la primul termen, efectuarea unei expertize medico-legale. Omar Hayssam a fost condamnat de instanțele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnalittilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul ‘Volvo Truck’, trei ani de închisoare în dosarul ‘Foresta Nehoiu’, doi ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei. Totodată, Hayssam a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 24 de ani şi patru luni închisoare în dosarul ‘Manhattan’, în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice. În 2006 Omar Hayssam a fugit din România, fiind adus înapoi în ţară în anul 2013, pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea. 

UPDATE:  SOLUȚIA INSTANȚEI
„În temeiul art. 592 alin. 1 rap. la art. 589 alin. 1 lit. a şi art. 593 alin. 1 C.proc.pen. respinge ca neîntemeiată cererea formulată de petentul Omar Hayssam, deţinut în Penitenciarul Mărgineni, având ca obiect întrerupere executare pedeapsă. În temeiul art. 275 alin. 2 şi 6 Cod procedură penală, obligă petentul la plata sumei de 200 de lei cheltuielile judiciare avansate de stat şi de 660 lei reprezentând costul obţinerii avizului emis de Comisia superioară medico-legală, urmând ca suma de 260 lei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu – avocat Elena Stan, conform delegaţiei nr.6275/2018, să fie avansată din fondurile Ministerului Justiţiei, în contul Baroului Dâmboviţa. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 17.10.2018.”

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe