PRIMA PAGINĂ » Stiri » JURNAL REGIONAL » OPERAȚIUNEA “DRUJBA” ÎN PĂDURILE ROMÂNIEI

OPERAȚIUNEA “DRUJBA” ÎN PĂDURILE ROMÂNIEI

de Mditv
2 vizualizări

Fondul forestier al statului scade de la an la an, in timp ce suprafetele împădurite ale particularilor cresc. Sudul ţării suferă de un deficit forestier. Sunt concluziile raportului Institutului de Statistica. Regiunea Sud-Muntenia se situeaza la coada clasamentului in privinta fondului forestier. Judetul Calarasi are cele mai putine suprafete impadurite. De drujba au scapat mai bine padurile din Arges pana acum, idar de ceva timp si aici au inceput sa fie pusi arborii la pamant. Care este situatia in Sud-Muntenia aflam de la colega mea Catalina Sandu.

Operatiunea drujba a pus la pamant tot mai multe paduri din Romania, astfel ca in anumite regiuni, suprafetele impadurite scad pe zi ce trece. Potrivit raportului de la finele anului 2015, fondul forestieri era concentrat astfel: Regiunea de Centru (19,3% din totalul fondului forestier), Nord–Est Moldova (18,3%), urmate de regiunile Vest (16,1%), Nord–Vest (15,1%), Sud-Vest Oltenia (12,4%), Sud–Muntenia (10,0%), Sud–Est (8,4%) si Bucuresti–Ilfov (0,4%). In ceea ce priveste Regiunea Sud-Muntenia, suprafetele cele mai mari de fond forestier se inregistrau in judetul Arges (277.000 ha). In clasament urmeaza Prahova si Dambovita cu 146.534 ha respectiv 119.172 ha. O situatie critica este inregistrata in judetele din extremitatea sudica. Astfel, in Giurgiu erau conform raportului 38.846 ha, in Teleorman 29.000 ha, in Ilfov 26.000 la fel si in Ialomita. Judetul Calarasi inregistreaza cea mai mica suprafata forestiera de doar 22.000 de ha.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe