ORDINEA PUBLICĂ, RESTABILITĂ DE FORŢELE DE INTERVENŢIE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Descinderi în forţă ale jandarmilor dâmboviţeni în mediul urban, după ce a izbucnit un conflict spontan între localnici! S-a intervenit cu gaze lacrimogene, cu arme şi echipe suplimentare ale forţelor de ordine. Victimele au fost preluate cu elicopterul MAI. Jandarmii au capturat chiar şi un trăgător, care a atentat la viaţa cetăţenilor. Totul pare desprins dintr-un scenariu de film, însă, intervenţia este cât se poate de reală şi s-a desfăşurat în cadrul unui exerciţiu de pregătire la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii cadrelor de Jandarmi de la Ochiuri.

Conflictul stradal spontan este prima speţă inspirată  din viaţa reală, la care au intervenit jandarmii. În acest caz, forţele de ordine au intervenit gradual. Conform unui alt scenariu, o persoană a încercat să se sinucidă, ameninţănd că se aruncă de la etajul doi, dar a fost salvată la timp.   Totodată, un trăgător izolat, care a efectuat foc asupra forţelor de ordine şi a rănit o parte dintre acestea, a fost răpus de forţele de intervenţie. Victima a fost evacuată din zona de risc cu elicopterul MAI. La Ochiuri a fost simulată şi o explozie, care s-a produs în apropierea unei săli de sport.

Ca element de noutate, în cadrul exerciţiului de antrenament, conform scenariului Carpathian Blue Shield 2017, forţa de poliţie ergeziană a fost reprezentată de elevii  de la Şcoala de Subofiţeri Drăgăşani şi de la Fălticeni. Învăţăceii au avut ocazia să lucreze alături de profesionişti, care i-au supravegheat îndeaproape.

O altă noutate din acest an a fost reprezentată de identificarea şi neutralizarea unor dispozitive explozive improvizate, cu oameni bine antrenaţi şi echipaţi corespunzător, dar şi prin introducerea unui robot în zona de risc.

Exerciţiul la care au participat peste 150 de jandarmi este unul de pregătire, un preambul al stagiului de antrenament internaţional European Union Police Service Training, care va fi organizat în iunie 2018 şi va reuni peste 100 de militari şi poliţişti din aproximativ 30 de naţiuni şi organizaţii internaţionale.

 

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Cele mai citite

Utile

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri