PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ,,OTRAVĂ’’ DULCE

,,OTRAVĂ’’ DULCE

de Andrei Oprescu
16 vizualizări

17 elevi de la o școală din Argeș au fost transportați de urgență la spital

17 elevi de la Şcoala Generală din comuna argeşeană Lunca Corbului au necesitat ingrijiri medicale după ce li s-a făcut rău, una dintre ipoteze fiind că elevii s-ar fi intoxicat după ce au mâncat bomboane de ciocolată aduse la şcoală de către o colega.Toti copiii cu varste intre 10 si 13 ani din clasele a cincea si a sasea din respectiva unitate de invatamant,22 de copii au fost transportati cu patru ambulante la Spitalul de Pediatrie din Pitesti,dintre acestia doar 17 necesitand ingrijiri medicale,cei care se simţeau rău, aveau dureri de cap şi vărsături.Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica,ai Protectiei Consumatorului si ai Inspectoratului Scolar din Arges au inceput anchete in acest caz pentru a stabili imprejuarile in care a avut loc incidentul.primele informaţii arătând că bomboanele cu care au fost serviţi copiii erau în termenul de garanţie, asa cum este inscris pe cutie,respectiv expirau la sfarsitul lunii martie.

 Elevii din clasele a cincea si a sasea de la scoala din comuna argeseana Lunca Corbului au acuzat stari de rau dupa ce au mancat bomboane de ciocolata oferite de o colega,care si sarbatorit ziua de nastere,iar unii dintre acestia ar fi consumat si eugenii.Imediat,dirigintele a intrat in panica si i a condus pe copiii la dispensarul din localitate.

 Medicul de la dispensarul comunal le a acordat copiiilor primele ingrijiri medicale si a sunat la Serviciul Unic de Urgenta 112 solicitand sprijinul ambulantelor,doua SMURD si doua de la Serviciul de Ambulanta Judetean Arges.

 La Spitalul de Pediatrie au fost transportati toti copiii aflati in clasa in acel moment,respectiv 22 de elevi cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani,iar 17 au necesitat ingrijiri medicale,unii dintre avand si viroze.

TEXT Dintre cei 17 elevi cu probleme medicale,cinci au parasit spitalul de pediatrie din Pitesti,iar ceilalti 12 vor ramane sub supraveghere medicala la sectia de contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta din Pitesti.
Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica,ai Protectiei Consumatorului si ai Inspectoratului Scolar din Arges au inceput anchete in acest caz pentru a stabili imprejuarile in care a avut loc incidentul.Primele informaţii arătâ că bomboanele cu care au fost serviţi copiii erau în termenul de garanţie, asa cum este inscris pe cutie,respectiv expirau la sfarsitul lunii martie,dar trebuie verificat si faptul daca ele au fost pastrare corespunzator de catre comerciant.

REPORTER CRISTI IONICA, IMAGINE  CRISTI DUMITRU

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe