PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PAGUBE FĂRĂ NUMĂR – VIDEO

PAGUBE FĂRĂ NUMĂR – VIDEO

de admin
0 vizualizări

In timp ce vremea rea continua sa faca ravagii, autoritatile se plang ca nu pot decat sa evalueze pagubele, lucrarile pentru remedierea tuturor problemelor fiind ample si necesitand fonduri mari, pe care nu le au. Premierul Victor Ponta a promis sefilor de consilii judetene ca la rectificarea bugetara, vor fi alocati bani din buget cu prioritate judetelor afectate de inundatii. In regiunea Sud Muntenia, cele mai mari pagube au fost facute de inundatii, dar si de alunecari de teren. In Dambovita, cele mai mari probleme sunt cu podurile, zeci dintre ele fiind afectate.
Nici nu au terminat bine de evaluat pagubele inregistrate de vremea rea, la inceputul lunii, in Dambovita, ca autoritatile trebuie sa intocmeasca un nou bilant. In ultimele trei zile, cand au fost in vigoare avertizarile de Cod galben, dar si portocaliu au fost inregistrate noi alunecari de teren in localitatile Vulcana Bai, Valeni, Visinesti si Pietrari. Vantul puternic a smuls doi arbori, care au blocat un drum judetean si au avariat un autoturism, fara a se inregistra insa victime. Cea mai periculoasa situatie ramane insa la Visinesti, unde pamantul continua sa fuga, riscand sa inghita 50 de gospodarii.
Cele mai mari probleme in Dambovita raman la zecile de podurile care au fost afectate de vremea rea. Autoritatile spun ca nu vor mai rezista mult si trebuie sa faca rost de bani pentru a fi reparate cat mai repede.
Nici judetul Prahova nu sta mai bine din acest punct de vedere. Autoritatile au anuntat ca au cheltuit Fondul de rezerva pentru a mentine in functiune drumuri judetene si comunale, iar alunecarile de teren fac si ele ravagii. Premierul Victor Ponta a anuntat ca in judetele grav afectate de inundatii, la rectificare, vor fi alocate fonduri mai mari, pentru infrastructura distrusa. El a adaugat ca nu pot fi acoperite toate cheltuielile, dar vor putea fi efectuate lucrarile absolut urgente.

Mădălina Zăbavă
Eugen Bănescu

http://youtu.be/4tPZNxHp_BY

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe