PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PARADOXUL ECONOMIEI ROMÂNEȘTI – VIDEO

PARADOXUL ECONOMIEI ROMÂNEȘTI – VIDEO

de admin
1 vizualizări

Imobiliarele si telecomunicatiile par sa fie domeniile din care romanii produc cei mai multi bani. Cu toate astea, criza scoate la suprafata un paradox al economiei romanesti. Desi ocupa primul loc in clasamentul domeniilor economice care produc sume frumoase de bani, imobiliarele detin in acelasi timp si prima pozitie in clasamentul afacerilor paguboase.
Porivit studiilor din cele 20.000 de companii care au declarat anul trecut cifre de afaceri de peste un milion de euro, 13.000 au avut profit. Acestea au adunat in conturi peste 7 miliarde de euro. La polul opus aproape 7.000 de societati au inregistrat laolata pierderi de 5 miliarde de euro.
Cele mai mari profituri au fost inregistrate in domeniul imobiliar. Acest tip de afacere a strans jumatate de miliard de euro, in timp ce telecomunicatiile si comertul cu energie electrica, au produs fiecare cate 320 de milioane de euro.
De cealalta parte campion al pierderilor este domeniul…imobiliar. Acest domeniu a fost vaduvit de peste 1,3 miliarde de euro, fiind urmat la mare distanta de transportul feroviar si de termoficare.
Unul dintre cele mai afectate sectoare de criza a fost si cel mai profitabil. In domeniul imobiliar s-au inregistrat cele mai mari rate de profit, dar tot aici au avut loc si cele mai mari pierderi. Diferenta dintre profit si faliment a facut-o inspiratia si preiceperea investitorilor.
Anii 2007-2008 au fost anii in care domeniul constructiilor si vanzarilor de locuinte s-a dezvoltat incredibil de mult. Aceasta perioada adus profit celor care au stiut sa faca afaceri in perioada de criza.
Cand vine vorba de afaceri profitabile tara noastra sta bine si la capitolul productie componente auto si agricole, domeniu in care activeaza 3.000 de companii. Economia romaneasca este ridicata si de sectorul farmaceutic, consultanta si de comertul tutun. Profiturile lor cumulate, la finalul anului 2012, au depasit 2 miliarde de euro.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe