PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PASAJ INGHITIT DE MIZERIE

PASAJ INGHITIT DE MIZERIE

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

Toaleta publica! Asta a ajuns pasajul pietonal Chindia. Construit pentru ca targovistenii sa aiba un loc sigur pe unde sa traverseze, pasajul a ajuns adapost pentru aurolaci si pentru cainii maidanezi. Pentru ca locul este plin de mizerie, iar mirosul insuportabil, putini sunt cei care au curajul sa il traverseze. Cei mai multi targovisteni prefera sa isi puna viata in pericol, facand slalom printre masini, decat sa puna piciorul in acest pasaj.

Si acesta nu este singurul caz. Zilnic, sute de targovisteni isi pun viata in pericol, traversand prin locul unde trecerea de pietoni a fost desfiintata. Copiii sunt luati de mana de parinti si indemnati sa alerge printre masini, pentru a traversa strada la Poarta Bucurestilor. In orice moment acestia pot fi accidentati de autoturismele care de regula circula cu viteza pe aceasta artera. Trecerea de pietoni a fost desfiintata, la sfarsitul anului 2011, cand a fost finalizat pasajul pietonal Chindia. Acesta a fost construit tocmai pentru siguranta pietonilor. Problema este insa ca putini sunt cei care se incumeta sa puna piciorul in acest pasaj, care s-a transformat intr-o toaleta publica. Este plin de mizerie, iar mirosul este insuportabil.

De fiecare data cand ploua, apa ajunge in pasajul pietonal. Peretii sunt plini de igrasie, iar apa balteste pe scari. In plus, unii au dorit sa isi arate talentul de artisti si au mazgalit toti peretii. Pasajul a fost vizitat si de indivizi care au incercat sa fure cablurile pe care le-au gasit si chiar placajele. In concluzie, putini sunt cei care aleg sa treaca prin acest pasaj si o fac in pas alert, pentru ca mirosul este greu de suportat.

Daca pe timp de zi se mai gaseste un pieton care sa foloseasca pasajul, noaptea nimeni nu are curaj sa intre. Pasajul este luminat, insa a devenit adapost pentru aurolaci si pentru cainii fara stapan. Autoritatile recunosc faptul ca locul este unul insalubru si ca desi ideea construirii lui a fost buna, in prezent, nu se poate utiliza, din cauza mizeriei.

Montarea unor camere de supraveghere sau suplimentarea patrulelor in zona, acestea sunt singurele solutii pentru ca pasajul pietonal Chindia sa poata fi pastrat curat. In prezent insa, nu sunt fonduri pentru nicio astfel de masura. In concluzie, va fi folosit in continuare ca toaleta.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

http://youtu.be/GCdzqfcg_Uk

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe