PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PEDEPSE MAI MARI PENTRU AGRESORII PĂDURARILOR

PEDEPSE MAI MARI PENTRU AGRESORII PĂDURARILOR

de Andrei Oprescu
214 vizualizări

Inițiatorul proiectului de legecare prevede pedepse mai mari pentru fapte de ultraj asupra personalului silvic este chiar ministrul Tánczos Barna. Proiectul de lege potrivit căruia ultrajul comis asupra personalului silvic, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru această infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate a fost adoptat de Plenul Senatului cu 120 de voturi „pentru”. Proiectul de act normativ va merge la Camera Deputaților, care este for decizional. Ministrul a motivat inițiativa de numărul mare al agresiunilor asupra personalului silvic din ultima perioadă.

TANCZOS BARNA, MINISTRUL MEDIULUI

„Este un proiect de act normativ extrem de important, este o iniţiativă care vine din partea Federaţiei Silva în urma repetatelor atacuri la adresa personalului silvic din structurile de stat sau private. Din păcate, în foarte multe judeţe, activitatea pădurarilor şi a celor care ocrotesc pădurea este îngreunată, este aproape imposibilă în anumite situaţii, datorită acestor atacuri la persoană şi nu vorbim de defăimare, nu vorbim de atacuri în presă, ci atacuri la integritatea lor fizică. Viaţa lor câteodată este pusă în pericol şi cred că este nevoie de o acţiune fermă din partea Parlamentului prin care aceste infracţiuni la adresa personalului silvic să fie trecute în aceeaşi categorie de infracţiuni cu atacurile asupra poliţiştilor, jandarmilor sau celor care se ocupă paza şi integritatea cetăţenilor. Este un prim pas pentru a opri acest fenomen.”

A transmis ministrul mediului. Potrivit legislației, prin ultraj se înțelege amenințarea, lovirea sau alte violențe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul îndreptate împotriva “unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat”. La sfârșitul lunii august un pădurar din Bilciurești, Dâmbovița, a fost bătut și băgat în spital. Totul ar fi pornit, se pare, de la faptul că, cei trei bărbați au fost opriți de pădurar pentru a verifica dacă lemnele pe care le transportau erau tăiate legal, sau nu. Din spusele soției, bărbații au devenit agresivi, așa că pădurarul a chemat poliția. La câteva ore indivizii s-au dus acasă la pădurar, pentru a-i cere socoteală, fără să știe, însă, că erau filmați de camerele de supraveghere. Pădurarul a fost internat în spital, iar cei trei agresori au fost reținuți pentru 30 de zile.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe