PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PELERINAJ LA MOAȘTE – VIDEO

PELERINAJ LA MOAȘTE – VIDEO

de admin
14 vizualizări

Crestinii ortodocsi sarbatoresc pe 8 si 9 iunie Rusaliile. La zece zile dupa Inaltarea lui Hristos, respectiv la 50 de zile de la Inviere, sunt praznuite Rusaliile, Pogorarea Sfantului Duh, cunoscuta si sub denumirea de cincizecime. In Dambovita, sarbatoarea este cu atat mai speciala, cu cat luni, 9 iunie, vor fi aduse la Biserica din Potlogi moastele Sfantului Voievod Martir Constantin Brancoveanu, la care toti credinciosii se vor putea inchina.
Luni, 9 iunie, in a doua zi de Rusalii, la biserica domnească din Potlogi, va avea loc pelerinajul la moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, ce vor fi aduse, în procesiune solemnă, de la Biserica “Sfântul Gheorghe-Nou” din Bucureşti. Cu această ocazie, va fi resfinţită şi biserica Parohiei Potlogi, recent restaurată, ctitorie a Sfântului Voievod Martir. Acest eveniment face parte din suita de manifestări dedicate celor trei sute de ani de la jertfa martirică a Sfinţilor Brâncoveni .
Sunt asteptati in pelerinaj la moaste credinciosi din tot judetul dambovita, dar si din intreaga tara.
Resfintirea bisericii va incepe la ora 8.30, iar o ora mai tarziu, va fi primita racla cu moastele Sfantului Martir Constantin Brancoveanu si a delegatiei Patriarhiei Române, condusă de Preasfințitul Părinte Episcop Vicar Patriarhal Varlaam. De la ora 10.00 va fi oficiata Sfanta Liturghie, iar credinciosii vor putea sa se sinchine la moaste.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe