PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PENSIONARI DE LUX – VIDEO

PENSIONARI DE LUX – VIDEO

de admin
12 vizualizări

In timp ce unii nu stiu cum sa isi mai dramuiasca ultimul leu din pensie, altii si-au asigurat o batranete linistita. In Dambovita, unul din zece pensionari iau de la stat pensia minima sociala, in timp ce unul din 100 au peste 2000 de lei pe luna. Cel mai mare venit incasat de la stat de un pensionar dambovitean este de peste 17.000 de lei pe luna.
Pensionarii au fost dintotdeauna o categorie defavorizata. Oamenii se plang ca banii primiti de la stat nu le ajung niciodata pentru a-si cumpara medicamente, alimente si pentru a plati toate utilitatile. Acest lucru se vede insa si statistici. In judetul Dambovita de exemplu, din 120.300 de pensionari, 12.200 sau altfel spus unul din zece pensionari trebuie sa se descurce pe luna cu 350 de lei, cat este pensia minima sociala.
Si in timp ce peste 12.000 de pensionari abia supravietuiesc din banii primiti de la stat, peste 1100 sau mai bine zis unul din 100 de pensionari damboviteni au pensii de peste 2.000 de lei. Recordul este stabilit insa de un fost magistrat, care incaseaza lunar de la stat 17.160 de lei, aproape 4.000 de euro.
Ultima majorare primita de pensionari a fost la inceputul acestui an, cand valoarea unui punct de pensie a crescut la 790,7 lei, cu aproape 30 de lei.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe