PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PERCHEZIȚII LA EVAZIONIȘTI! SUNT VIZATE FIRMELE DE CURĂȚENIE ȘI DE PAZĂ!

PERCHEZIȚII LA EVAZIONIȘTI! SUNT VIZATE FIRMELE DE CURĂȚENIE ȘI DE PAZĂ!

de Andrei Oprescu
46 vizualizări

Un număr de 25 de percheziţii domiciliare efectuate de Poliţia Capitalei au loc miercuri dimineaţa în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul prestării serviciilor de protecţie şi pază şi cel al serviciilor de igienizare şi curăţenie, prejudiciul fiind de 12 milioane de lei.

Potrivit Poliției,  în perioada 2011 – 2013 reprezentanţii a două societăţi comerciale au înregistrat în evidenţa contabilă şi au declarat organelor competente achiziţii fictive de la nouă societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

„În scopul disimulării provenienţei ilicite a sumelor de bani provenind din săvârşirea faptelor de evaziune fiscală, bănuiţii au transferat în mod succesiv aproximativ 31.000.000 de lei, reprezentând contravaloarea achiziţiilor fictive, în conturile celor nouă societăţi comerciale, de unde au fost ulterior divizate şi retransferate în alte conturi, fiind retrase, în final, în numerar, cu ajutorul cardurilor bancare, în vederea restituirii dispunătorilor plăţilor. Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat la acest moment este de 12.000.000 lei, iar suma ce formează obiectul procesului de spălare a banilor este de aproximativ 31.000.000 lei”, se menţionează în comunicatul de presă.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe